Bild
Nästa artikel
Fem feta Ford Focus RS!

Fem feta Ford Focus RS!

Liveries från förr!

Ford tar fram unika exemplar av sin heta hatchback för att fira framgångarna på racerbanan. Debut vid Le Mans Classic 9 juli.

I nästa Automobil, nummer 7.10 som kommer i handeln 13 juli, kan du läsa provkörningen av Ford Focus RS 500 och kika på några av de läckra föregångarna från 1960-talet och framåt. Focus RS 500 byggs bara i 500 exemplar – men ännu ovanligare blir denna Focus RS-kvintett: fem exemplar totalt, ett av varje.

De har tagits fram av Ecurie Ford France för att visas i samband med det populära Le Mans Classic som körs 9-11 juli och ska påminna om märkets framgångar i loppet.

Den svarta bilen med silverstripes har samma livery som Ford Mk II, vinnare från 1966. Den röda bilen med vita stripes ska påminna om den Mk IV som vann 1967. Vit bil med tunn blå stripe och tunnare röd linje är dekorerad som den Ford Mk IIB franska Ford ställde upp med i 24-timmars på Le Mans 1967.

Den blå- och orangefärgade Focus RS ska förstås påminna om de Gulfsponsrade John Wyer GT40 som dominerade Le Mans 1968 och 1969. Slutligen den tvåtonsvita och blå Focus RS, lackerad i samma färger som den Ford Capri RS 2600 som tog hem europeiska touringtiteln 1972.

Alla bilarna har specialsydd klädsel och har förstås speciella minnesplaketter som berättar om betydelsen av respektive exemplar.

Vi berättar mer i Automobil 7.10 den 13 juli – missa inte sommarnumret som också innehåller fyra Lamborghiniprovkörningar, Gallardo Superleggera i A-test, Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé och massor av andra läckerbitar! 

Taggar: Nyheter, Hem
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!
Fem feta Ford Focus RS!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.