Bild
Nästa artikel
Ferrari 599 roadster – världens snabbaste cab?

Ferrari 599 roadster – världens snabbaste cab?

Motor från GTO

Nästa år kommer Ferrari 599 i öppen, extremt snabb version med motor från GTO – men vad ska den heta?

Ferrari 599 har hittills byggts i fyra versioner: GTB, GTB HGTE (extra sportutrustad), GTO och så den extrema racern 599 XX. Under nästa år kommer version fem – Ferrari 599 roadster. En liten grupp speciellt inbjudna VIP:s har redan fått se bilen. 

Nya 599 roadster avslöjades vid en hårdbevakad tillställning i samband med Monterey Motorweek i Kalifornien för några veckor sedan. De inbjudna fick lämna ifrån sig kameror och telefoner och underteckna ett dokument där de förband sig att inte avslöja någonting för omvärlden. Sedan drogs täckelset av bilen.

Det var en Ferrari 599 cabriolet, med tygsufflett och bakruta som kunde tas loss. Konstruktionen har i efterhand beskrivits som väldigt enkel, mer ett tillfälligt regnskydd och i stil med tygtaket på Porsche Boxster Spyder.

Motorn var den samma som i Ferrari 599 GTO, alltså sexliters V12 med 670 hk. Produktionen ska begränsas till 100 exemplar och priset blir ännu högre än för 599 GTO (som kostar ca 3,3 miljoner kronor). Något namn på bilen har inte avslöjats så fältet är fritt för gissningar. Inga bilder har sipprat ut – ännu så länge.

Taggar: Nyheter, Hem
Ferrari 599 roadster – världens snabbaste cab?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.