Bild
Nästa artikel

Ferrari F70 fotad framifrån

Nyheter

Vi har tidigare kunnat se bilder på Enzo-ersättaren bakifrån och nu har det kommit bilder från WCF som visar F70/Enzo II även framifrån. Vilket gap!

Bilden togs under en testsession i Maranello. Testbilen börjar ta mer och mer form än tidigare varianter, som mest var rejält ändrade versioner av en 458 Italia. Man ser fortfarande spår av 458, framför allt i fronten, men den mest framhävande designen som ser ut att vara fastställd är den bakre rutan som är väldigt lik den på P4/5 competizione. 

Specifikationen är självklart ett mysterium och kan bara gissas i dagsläget, vilket är precis vad vi ska göra!  Spekuleringar har pratat om en 6.2-liters V12:a med det tidigare omtalade HY-KERS-systemet (som KERS, fast miljövänligare). 

Detta skulle troligtvis leda till en kombinerad motorkraft på runt 920 hästkrafter, vilket skulle möjliggöra 0-100 på runt 2.5 sekunder och en toppfart på över 400 km/h.

Det vi vet med säkerhet dock är vad Ferraris VD Amedeo Felisa har berättat, vilket är att bilen kommer ha samma kolfiber som tillverkarens F1-bilar. Det vill säga lättare och starkare än Enzo och F50. 

Källa: WCF

Hej!

Våra annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör. Så vi vore tacksamma ifall du kunde stänga av adBlocker!