Bild
Nästa artikel

Ferrari FF – fler fakta om GT-vagnen

INTERIÖR

Ferrari öppnar dörrarna till märkets första fyrhjulsdrivna och fullt fyrsitsiga bil. Välkommen in i årets hetaste GT-vagn.

FF är det korta och koncisa namnet på Ferraris senaste skapelse. Förkortningen ska uttalas Ferrari Four och indikerar att bilen är fyrhjulsdriven och fyrsitsig.

Vi har redan skrivit det mesta om bilens prestanda, se artikellänk till höger. Men nu är de första interiörbilderna officiella. Bagageutrymmet, på bilderna fyllt med exklusiva Ferrari-väskor i skinn, sväljer 450 liter – eller hela 800 liter om baksätets ryggstöd fälls.


Interiören formligen badar i skinn från golv till tak. För första gången i en Ferrari erbjuds ”infotainment” i baksätet med tv-skärmar på framstolarnas ryggstöd. Ljudanläggningen  med Dolby Surround har  en uteffekt på 1 280 W, men frågan är om det hörs så mycket ändå när föraren är generös med gasen.

Namnet FF har många associerat till Jensen Interceptor FF. Och bilens design i profil liknar enligt många BMW Z3 Coupé – om än i större skala. Men det finns fler källor till inspiration. Titta bara i högerspalten på denna udda Triumph Stag med coupékaross. Känns formerna igen? 

Kommentarer

#1
Lance
2011-03-02 16:33

Dom har valt en väldigt konstig design. Inte ful, men konstig. Jag är svag för ferraris vackra GT-modeller, tyvärr kan inte den här, 599 eller California räknas till den samlingen. Vad hände med de klassiskt tidlösa linjerna från 550/575? Kungen gör helt rätt som håller kvar vid sin 456, den är supernajs!

#2
Erkkan
2011-03-03 21:04

Håller helt med Lance, vart är Ferrari på väg? Min favorit är absolut 575!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.