Bild
Nästa artikel
Ferrari prisar studenter

Ferrari prisar studenter

nyheter

Ferrari World Design Contest är avgjord. Korea snuvade både Turin och London på förstaplatsen.

Ferrari bjöd in femtio designhögskolor att peka ut framtiden för Ferraris formspråk. Nu är Ferrari World Design Contest avgjord och vinnarna har utsetts. Och det blev varken IED i Turin eller Royal College of Art i London som tog hem förstaplatsen, de universitet som annars anses som mest åtråvärda.

I stället var det Hongik University i sydkoreanska Söul som fick den allra högsta utmärkelsen. De tre studenterna Kim Cheong Ju, Ahn Dre och Lee Sahngseok segrade med sin skapelse Eternità, som sägs kombinera geometrisk struktur med organisk form.

De stora universiteten fick nöja sig med andra respektive tredje plats. IED representerades av Xezri av azerbadjaniern Samir Sadikhov och Royal College of Art av ett tvåmannateam med britten Henry Cloke och kinesen Qi Haitao med bidraget Cavallo Bianco. 

Räkna med att få höra mer av dessa unga formgivare i framtiden.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Raweman
2011-07-23 09:01

Bakhjulslösningen på vinnabidraget är "lite inspirerat" av Mazdas konceptbil Taiki som visades för något år sedan på salongerna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.