Bild
Nästa artikel

Ferrari släpper efterträdare till F430

NYHET

Nya Ferrari 458 Italia får 578 hästkrafter och en ny vågad design. Motorn är en av världens starkaste sugvarianter för gatbruk. Håll i hatten.

Försäljningen kommer att starta under våren 2010 och siffrorna talar för sig själva. Varvstoppet ingriper inte förrän nålen passerat 9000 vilket gör motorn till den mest högvarviga någonsin för gatbruk från tillverkaren. Ferrari F430:s ersättare har dock andra saker än ren prestanda att skylta med; fjädringen är vidareutvecklad från F430 Scuderia och formen är delvis framtagen i F1-stallets vidtunnel. Under framtagningen av bilen har Michael Schumacher kört otaliga tester på tillverkarens hemmabana. Växlingarna sköts av samma typ av dubbelkopplingslåda som sitter i California. Utväxlingen har dock ändrats på samtliga växlar. Till hundra km/h tar du dig på 3,4 sekunder. I alla fall om du har strax över 2 000 000 på fickan.

Mer info kommer i kommande nummer av Automobil. Ute i handeln den 15 september.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Henrik
2009-08-24 14:38

Läcker! Mycket mer harmonisk design än F430.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.