Bild
Nästa artikel

Ferrari Superfast återuppstår

Nyheter

Superfast var Ferraris fetaste femtiotalsmodeller. Nu återuppstår namnet på en specialare byggd åt en amerikansk miljardär.

Ferrari Special Projects är avdelningen som kliver in när kunderna inte tycker att det ordinarie modellprogrammet är tillräckligt. Och Special Projects nöjer sig inte med att tejpa fast någon extra spoiler eller sy inredningen i nya färger. Nej, Special Projects gör precis vad som faller kunden in.

I det här fallet är kunden, Edward Walson, son till mannen som uppfann kabel-tv och har råd att hitta på vad som helst. Det tog Special Projects fasta på och skräddade en kaross inspirerad av den Carrozzeria Fantuzzi-designade Ferrari som sågs i Fellinifilmen Toby Dammit 1968.

Ferrari P540 Superfast är en one-off som baseras på 599 GTB som är ordentligt förstärkt för att klara av styvhetsförlusten som det öppna taket innebär. Genom avancerad datormodellering och flitig användning av kolfiber har viktökningen trots det stannat på måttliga 20 kg och bilen är homologiserad och fullt gatlegal.

Något pris anges inte, men räkna med att hela operationen kostat åtskilliga tiotals miljoner kronor.
Taggar: Nyheter
Ferrari Superfast återuppstår
Ferrari Superfast återuppstår
Ferrari Superfast återuppstår

Kommentarer

#1
TIMPA
2009-12-16 10:35

KÄnns inte så super när man tittar på bilderna, men det yttre kan ju som bekant bedra. Frågan är varför man inte vill att det skall synas att man lagt ut tiotals miljoner kronor på en bil. Man vill ju uppenbart ha något speciellt...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.