Bild
Nästa artikel
Flyg till jobbet!

Flyg till jobbet!

Kom i tid efter semestern!

Luftburna gubbar har synts i både Bondfilmer och under OS-invigningar. För trekvarts miljon kan du äntligen skaffa din egen flygkostym.

Drömmen att kunna flyga för egen maskin lämnar helt enkelt inte oss jordbor. Nyzeeländska firman Martin har kommit gåtans lösning på spåret: Martin Jetpack kan vara lösningen för alla oss som i semesterns slutskede gruvas över bilköerna in till jobbet. Flyg förbi dem! lyder receptet.

För ca 750 000 kronor köps en flygkostym att spänna fast runt ryggen. Den innehåller en V4-motor på 2 liter och 200 hk, kopplad till två 50-centimeters rotorblad i kevlar. Ett styrreglage i varje hand sköter navigeringen och efter ett tryck på startknappen når man snabbt marschfarten ca 100 km/h. Räckvidden är ungefär fem mil, men ingenting sägs om på vilken höjd.

Nervösa flygpendlare kan känna sig helt lugna: Jetpack levereras med inbyggd fallskärm. Någon trängselskatt behöver du nog inte heller bekymra dig om. 

Läs mer på www.martinjetpack.com

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.