Focus RS får 330 hk

Focus RS får 330 hk

Publicerad 2012-06-19 09:50
Nyheter

Än är det inte officiellt bekräftat och rykten säger att nya Focus RS kan skrotas för Fiesta RS, men Auto Express vågar säga med säkerhet hur det ligger till.

Enligt rapporten så ska den nya Focus RS komma med 330 hästkrafter. Nyheten härstammar från Matthias Ton, programchefsingenjör för Focus ST, som pratade på lanseringen av ST:n. Han bekräftade att ST:ns 2-liters EcoBoost-motor redan var nära sin gräns och att Ford därför utvecklar en ny 2.3-litersmotor för att nå upp till den kraft som Focus RS ska ligga på.

Den nya motorn utvecklas först och främst för att ersätta de mindre effektiva V6-motorerna i Fords sortiment men kan modifieras för att bättre passa Focus RS.

RS till skillnad från ST kommer med större bromsar och hårdare stötdämpare. Med största sannolikhet kan vi också förvänta oss en mer aggressiv exteriör för att särskilja den från ST. 

Enligt Auto Express kommer Ford skicka ut Focus RS till handlare i slutet av 2013. 

Artikeln har
0
kommentarer

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis