Bild
Nästa artikel
Förbränningsmotorn kvar 2050

Förbränningsmotorn kvar 2050

Nyheter

Trots att mer och mer fokus läggs på alternativa energikällor till fordon så kommer inte mycket att ändras till 2050.

Satsningar på elbilar och plug-in-hybrider är i dag vardagsmat, även om de flesta bilar som säljs fortfarande bara har gamla hederliga förbränningsmotorer. Framtiden brukar alltid vara svår att sia om, men US national petroleum council, NPC, har gjort ett försök med en ny undersökning, rapporterar Autoevolution.

Hur ser då framtiden ut? Troligtvis kommer inte allt för mycket att hända när det gäller vilken typ av drivmedel våra bilar törstar efter. Bilar som drivs på el eller vätgas får vänta på att ta över värdens marknader till efter att halva århundradet har gått.

Att miljövänliga bilar är så långsamma i starten när det gäller försäljningssiffror beror på avgörande begränsningar som är allt annat än billiga att bli av med. Än så länge är det lättare att ha råd med en bensinare, diesel eller hybrid än att investera i en elbil. Därför räknar NPC med att förbränningsmotorn blir kvar till minst 2050.


Samtidigt kommer såklart inte allt att vara sig lik. När vi väl når 2050 tror NPC att förbränningsmotorerna är mellan 60 och 90 procent effektivare.

Diskutera: Hur länge tror du att förbränningsmotorn blir kvar?

Via Vi Bilägare. 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.