Bild
Nästa artikel

Fords åldring uppdateras

Spy shots * Automobil Secret Service

En av Fords mest långlivade modeller, Ka, får äntligen en ersättare och Ford siktar på att den ska bli bäst i sin klass.

Ka, som presenterades för tolv år sedan, blir äntligen uppdaterad rejält. Bilen, som av flera utnämnts till en av världens fulaste, får en rejäl översyn av utsidan och fronten påminner mycket om senaste generationen Mondeo medan de kritiserade sidoskärmarna i olackerad plast ersätts av mer konventionella dito.
Insidan får material som inte ska kännas lika plastiga och bilen utrustas med mp3-spelare och blåtandsanslutning för mobiltelefoner.
Chassit delas med Fiat 500, men Ford har arbetat hårt med att ge bilen ännu piggare köregenskaper. Man har även satsat på att minska vägbullret och Ka har den bästa komforten i sin storleksklass.
Motorerna delas med Fiat 500, vilket innebär en 1,2-litersmaskin på 63 hk, en 1,4-litersmotor på 100 hk samt en 1,3-litersdiesel på 75 hk.
Den populära SportKa ersätts av Ka ST, som får den 135 hästar starka turbomotorn från Fiat 500 Abarth och det går även rykten om en ännu sportigare version med 155-hästarsmotorn från Abarth SS.
Ford Ka presenteras på Parissalongen i september och lär komma till din Fordhandlare i slutet av året.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om Ford Ka eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Fords åldring uppdateras
Fords åldring uppdateras
Fords åldring uppdateras
Fords åldring uppdateras
Fords åldring uppdateras
Fords åldring uppdateras

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.