Bild
Nästa artikel
Forza Motorsport 4

Forza Motorsport 4

Recension

Fler, bättre och roligare för XBOX 360 – det här är höstens bästa nya bilspel

Utvecklaren Turn 10 har inte legat på latsidan. Till skillnad från konkurrenten Polyphony har krutet lagts på exakt rätt ställen för att utgivningsdatum inte skall separeras för mycket. Den fjärde upplagan i den omåttligt populära serien Forza Motorsport bjuder på ett tempofyllt upplägg med helrätt ingredienser.
 

I karriärläget börjar du med en liten bruksbil och jobbar dig uppåt. Upplägget känns igen, men att ta sig till toppen går snabbare än hos exempelvis Gran Turismo 5, där det går själadödande långsamt. Med en världskarta som bakgrund guidas du till allsköns racerbanor i din jakt på segrar. Belöningarna duggar så tätt att du hela tiden är peppad att gå vidare. Beroendeframkallande.
 

Onlinefunktionerna är fler. Nu kan du bland annat bilda bilklubbar och köpa bilar för riktiga pengar som tas från ditt kontokort. Grafiken är klassledande och ett tydligt steg i rätt riktning från föregångaren. Skuggorna är ljusår bättre och fartkänslan ökad. Den vidareutvecklade fysiken är svårare att bemästra och känns mer simulation än tidigare, vilket gör det både roligare och svårare att jaga tider. Bilutbudet är enormt som sig bör och Turn 10 lovar att uppdateringarna med nedladdningsbart material skall komma tätt.Nytt för Forza Motorsport 4 är också stödet för Kinect. Kameraenheten känner igen dina huvudrörelser och tillåter dig att titta åt sidan under körningen utan att använda kontrollen. När du väl har vant dig vid att ha ögonen fästa på skärmen är det underhållande, även om det ibland kan ställa till med ett spratt. Kinect tillåter dig även att utforska bilarna i Autovista, ett virtuellt showroom där du kan öppna dörrar och ”klämma” på detaljer. Allt samtidigt som Jeremy Clarkson berättar om modellens höjdpunkter.
 

Skall du köpa ett spel i höst är det detta. Finns enbart till XBOX 360.
 
Betyg: 9 av 10

Av Niklas Carle

Taggar: Nyheter, Hem
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4
Forza Motorsport 4

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.