Fyndchans! Alfa Romeo Tipo 33/2

Fyndchans! Alfa Romeo Tipo 33/2

Publicerad 2011-10-27 12:25
Auktion

Endast ett fåtal av dessa läckra bilar byggdes. Just den här vann på Imola 1968. Nu kan den bli din.

Alfa Romeo Tipo 33 var fabrikens vapen inom sportvagnsracing från 1967 och framåt. De tidiga prototyperna hade fyrcylindrig motor men denna byttes snart ut mot en V8 på två liter. Debutsäsongen i sportvagns-VM var långt från problemfri och till 1968 påbörjades arbetet med en uppgraderad bil som fick namnet Tipo 33/2.

Trots detta kunde man inte utmana om totalsegrarna i mästerskapet som dominerades av Porsche 907 och 908. Därför byttes motorn ut under säsongen till en 2,5 liters V8. Med den kunde Alfa Romeo ta prestigfyllda klassegrar på Monza, Targa Florio och Nürburgring. Det var på den här som den fantastiskt vackra gatbilen Tipo 33 Stradale baserades.

Nu kommer en av tävlingsbilarna från 1968 att säljas vid RM Auctions tillställning på Grimaldi Forum i Monaco i maj nästa år. Det här fantastiskt välbevarade exemplaret är bilen som Nino Vaccarella och Teodoro Zeccoli körde till seger på Imola 1968. RM Auctions uppskattar slutpriset till cirka tio miljoner kronor.

Artikeln har
2
kommentarer

HOJT hojt haha, du vet du vad jag uppte4ckte, skrev inte jag till dig att jag hade ca 6200 sidvisningar i morse, och det har ge5tt opp lite under dagen men nu helt plf6tsligt har jag ne4stan 6800 konigstt va. kram biggan

Times are chagning for the better if I can get this online!

Skriv ny kommentar

Skriv ny kommentar

  • Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Genom att skicka detta formuläret, så accepterar du Mollom integritetspolicy.
Senaste nytt

Klicka här för att se hela listan med återförsäljare av tidningen Classic Cars. Vi finns hos 1418 handlare runt om i landet. Hoppas att du hittar en nära dig! 

Följ Automobil på Facebook

Få vårt nyhetsbrev gratis

Klassiker från Klassiker

Picnic UK style

Logga in för att kommentera