Bild
Nästa artikel
Gemballa Tornado – lättviktaren

Gemballa Tornado – lättviktaren

TUNING

Uwe Gemballa är död, men hans Porschetrimmande företag lever vidare. Tornado är först ut från nya ägaren.

Tornado är en rejält omarbetad Porsche Cayenne av senaste generationen, alltså 958. Kolfiber har blivit ett modematerial för styling. Men nya Gemballa-chefen Andreas Schwarz menar att i fallet Tornado används materialet under rätt premisser – som viktminskare. Den nya karossen i nästan uteslutande kolfiber är 70 kg lättare en originalkarossen.

Även turbomotorn har masserats och lämnar nu 675-700 hk beroende på vilket utförande kunden väljer. Vridmomentet ligger nära 1 000 Nm.

Ännu så länge har bara exteriörbilder släppts. Men vi vet sedan tidigare att Gemballa brukar gå rätt hårt fram även på interiören.
Exteriört bör även de extrema 22-tumsfälgarna uppmärksammas. Deras tunna ekrar för tankarna till de lika spröda fälgarna på Ferrari 458 Italia. Bakdäcken på Tornado har den inte helt billiga dimensionen 335/30 ZR22.

Några förbrukningssiffror nämns inte. Men det är inte otänkbart att namnet är en illustration av den vind som uppstår i bensintanken vid gaspådrag.
2011 firar Gemballa GmbH 30 år och 30 är även det antal Tornados som ska byggas.

Sugen? Tyck till och kommentera denna extrema skapelse!

Taggar: Nyheter, Hem
Gemballa Tornado – lättviktaren
Gemballa Tornado – lättviktaren

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.