Bild
Nästa artikel

GQbyCITROËN viker ut sig

Koncept

När modemagasin mixas med motorporr, då blir resultatet någonting alldeles extra. GQbyCITROËN visar att skräddarsytt är bäst.

I nummer 2.09 skrev vi om konceptbilen GTbyCITROËN, en läckerbit med lekfull design. Citroën följer nu upp med en karamellröd kontring: GQbyCITROËN. Det är det brittiska herrmodemagasinet GQ som står för inspirationen och resultatet är slående.

Tillsammans med GQ:s redaktör Dylan Jones har den brittiske designern Mark Lloyd, som också står bakom nya Citroën DS3, tagit fram en gentlemannaexpress på klassiskt GT-manér.

-Vi ville inte ha en bil för massmarknaden. Vi ville ha en bil för GQ, säger Mark Lloyd i ett uttalande.

Eftersom GQbyCITROËN är en konceptbil som inte är produktionsfärdig på något sätt är de tekniska uppgifterna knapphändiga. Citroën uppger att framdrivningen sker med hjälp av ett plug in-hybridsystem och att toppfarten är begränsad till 250 km/h. Varför bry sig, när karossen är så läckert skräddad?
Taggar: Nyheter
GQbyCITROËN viker ut sig
GQbyCITROËN viker ut sig
GQbyCITROËN viker ut sig
GQbyCITROËN viker ut sig

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.