Bild
Nästa artikel
GTA Spano är leveransklar

GTA Spano är leveransklar

SNABB

När vi andra stressar runt i snön efter julklappar meddelar spanska GTA Motor att man gjort klart sina sluttester av Spano.

Spanska Seat påstår sig göra sportiga bilar. Men här är en riktigt sportig spanjor. Domingo Ochoa har med sitt GTA Motor varit verksam inom motorsport i över 15 år. För fem år sedan beslöt sig Domingo för att uppfylla sin dröm om en egen raket.

Och här är Spano som ska byggas i endast 99 exemplar. Sikten i många supersportbilar är ungefär lika god som i en stridsvagn. Men Spano har panoramavindruta vilket ska ge en ljus och trivsam färd. Motorn är en egenutvecklad V10 på 8,3 liter. Med kompressor blir effekten 780 hk och vridmomentet saftiga 920 Nm. Då tingesten bara väger 1 350 kg kommer 0-100 rakas av på 2,9 sekunder. Toppfart över 350 km/h. Det är dags att Seat ger bort sin payoff Auto Emoción.

Helt nyligen besökte GTA Motor den fina banan Ricardo Tormo utanför Valencia. De inhemska förarna José Manuel Pérez Aicart och Borja García stod för körningen. Enligt pressmeddelandet var båda övertygade om att detta var den bästa bil de kört på bana. Det ger följdfrågor som vilka bilar herrarna kört tidigare. Tyvär har vi inga svar.

Däremot hoppas Automobil-redaktionen på en inbjudan från GTA Motor för att kunna bilda vår egen uppfattning. Tummar hålls.

Taggar: Nyheter, Hem
GTA Spano är leveransklar
GTA Spano är leveransklar
GTA Spano är leveransklar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.