Bild
Nästa artikel

Här är nya Mercedes ML

PREMIÄR

Tredje generationen Mercedes ML är här. Utsidan har stramats upp och interiört är det lyx i S-klassaktig stil som gäller.

Stora bilar måste anpassas till nya tider med högre krav på miljöegenskaper. Därför är ledordet just bränsleförbrukning när Mercedes presenterar helt nya M-klass.

Suvmodellen får en omarbetad kostym och en ny grundarkitektur, som delas med Jeep Grand Cherokee. Bilen har genomgått omfattande tester i vindtunnlar för att minska luftmotståndet till ett minimum. Motorerna är samtidigt i genomsnitt 25 procent snålare än föregångarens motsvarigheter.

ML 200 Blutec med en fyrcylindrig diesel på 2,1 liter med dubbla turboaggregat, 204 hästkrafter och 500 newtonmeter är snålast av de tre kraftkällor som nu introduceras. Med sjustegad automatlåda och stopp/startsystem stannar förbrukningen på 6,0/100 kml med ett CO2-utsläpp på 158 g/km. Aldrig tidigare har en fyrcylindrig motor erbjudits till M-klass.

Därutöver finns också dieselsexan på 3,0 liter, ML 350 Bluetec (258 hk), och bensinaren på 3,5 liter, ML 350 Blueefficiency (306 hk). Så småningom väntas även en effektstinn AMG-variant samt en hybrid.


Bland nyheterna med tredje generationen M-klass finns också ett antikrängsystem som gör bilen mer stabil, vidareutvecklad fyrhjulsdrivning och en lång rad säkerhetssystem.

Nya Mercedes M-klass kan beställas från juli, för leverans under hösten. Priserna börjar på 540 000 kronor, 13 000 kronor mer än den utgående instegsmodellen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.