Bild
Nästa artikel

High five – Evoque får fem dörrar

PREMIÄR

Blev familjen besviken när du föreslog en Range Rover Evoque? Föreslå igen, nu är bilen praktisk. Den har fått fem dörrar.

I juli, på ett stort födelsedagskalas för Land Rover, presenterades lilla Range Rover Evoque. Bilen såg nästan på pricken ut som konceptbilen LRX från 2008. Det var i princip bara dörrhandtag och ett par rejälare backspeglar som adderats. Men så värst praktisk blev Evoque ändå inte.
Nu, redan innan den läckra coupén börjat säljas, presenteras nästa version; Evoque med fem dörrar.

Evoque är ett avstamp för Land Rover, detta blir märkets första framhjulsdrivna bil. Men det oroar inte högsta chefen Phil Popham:
- Framhjulsdrift är ett av stegen i utvecklingen av våra fordons effektivitet samtidigt som det utökar Land Rovers utbud och vidgar vår kundbas. Vi kommer att fortsätta att tillverka världens bästa terrängfordon för de kunder som behöver fyrhjulsdrift, men kommer nu också erbjuda alternativ till kunder som inte gör det.

Kombinationen framhjulsdrift och dieselmotor gör Evoque till en snål bil. Femdörrarsversionen, som har något högre taklinje, kommer i sitt snålaste utförande landa på 135 g CO2/km.
Vill du se den nya bilen med egna ögon får du bege dig till LA Auto Show den 17 november. Klarar du att vänta lite längre så ska bilen lanseras i Europa sommaren 2011. Versionen med fem dörrar kommer att kosta från 35 000 Euro
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.