Bild
Nästa artikel
Infiniti IPL G som cabriolet

Infiniti IPL G som cabriolet

KONCEPT

Nissans lyxbilsmärke Infiniti tar sig så sakteliga in i Europa. Ökar kundernas intresse när IPL lanseras?

Förkortningen IPL står för Infiniti Performence Line. Det indikerar att modellen har mer kräm i motorn och vassare komponenter i chassi och bromsar. Första modellen ut var IPL G Coupé som presenterades i augusti förra året.

Basen är G37 Coupé och trimningsgraden på den 3,7 liter stora V6-motorn är mild. 320 hästkrafter blev 348. Man har inte gått långt för att få fram denna motor, det är samma maskin som Nissans trimverkstad Nismo använder i sin version av 370Z.

I IPL-paketet ingår även större bromsar, snabbare styrning , 19-tumshjul och en lyxigare inredning. Växellådan är fortfarande 7-stegad automat med rattpaddlar, och kraften levereras till bakhjulen.

Akt nummer två för IPL har precis visats på bilsalongen i New York. Nu finns även cabrioletversionen Infiniti G Cabrio i IPL-utförande. Inget är bekräftat, och modellen kallas faktiskt för koncept, men specifikationen lär bli samma som för coupén.

Om Infiniti kommer till Sverige är lika osäkert som om IPL kommer till Europa. 

Taggar: Nyheter, Hem, Infiniti
Infiniti IPL G som cabriolet
Infiniti IPL G som cabriolet
Infiniti IPL G som cabriolet

Kommentarer

#1
Roger_Skageström
2011-04-29 23:12

Det tar sig. Inredningen ser dock inte ut att ens sitta i samma bil. I övrigt rätt snygga proportioner. Tycker den ser bättre ut än motsvarande Merca/BMW/Lexus. Kanske enda cabben som är snyggare med taket uppe än nere?

Och den där grillen ser inte ut att passa heller :p Sjukt trist i förhållande till övrig design på bilen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.