Bild
Nästa artikel
Infobilen BMW ConnctedDrive

Infobilen BMW ConnctedDrive

GENÈVE 2011

Magneten i BMW-montern på Genève-salongen heter Vision ConnctedDrive. Bilen kopplar upp, för att du ska koppla av.

Nej, bli inte för exalterad. Detta är inte en ersättare till BMW Z4. Konceptbilen Vision ConnctedDrive ska istället vara en plattform för att visa märkets innovationer inom förarassisterande system och mobil kommunikation.

Framtidens bil är ständigt uppkopplad och ”pratar” med andra bilar och informationsstationer längs vägarna.

Konceptbilen är uppbyggd kring tre nivåer; komfort, säkerhet och infotainment. De tre områden representeras av tre olika färger som sprider sig över bilen.

Informationen till föraren presenteras på en full dynamisk panel där exakt den information föraren önskar blir synlig. Man har även utvecklat sin head up-display som här har tredimensionell funktion – den viktigaste informationen för stunden är längst fram, mindre relevant data syns i bakgrunden.
Till exempel så visar navigationen en tydlig bild av platsen där du ska svänga, istället för bara pilar och körfält.

Passageraren har egen informationsruta och är ständigt uppkopplad. Har passageraren hittat viktig information till föraren kan han skicka denna vidare till förarens skärm.

BMW nämner också en ”Emotional Browser” som ska fånga upp information om människor, platser och sinnesstämningar längs vägen. Exempel:
Du kör genom en för dig ny stad. Passageraren får information om sevärdheter och inrättningar publicerade i tidningsmagasinformat framför sig. Passerar ni ett café med bra musik får passageraren se exempel på låtar som kan spelas där inne. Gilla passageraren dessa sveper han låtlistan mot föraren som vid nästa rödljus kan avgöra som låtarna är bra. Uppstår tycke även hos föraren kan ni börja lyssna på musiken.

Ovanpå detta erbjuds information om intressant arkitektur och vägen till dessa objekt.

Blir det för mycket information i framtiden? Kommentera!

Infobilen BMW ConnctedDrive
Infobilen BMW ConnctedDrive
Infobilen BMW ConnctedDrive
Infobilen BMW ConnctedDrive
Infobilen BMW ConnctedDrive
Infobilen BMW ConnctedDrive

Kommentarer

#1
Bilofil
2011-02-17 13:09

Detta är ingen bil, utan en dator som även kan användas som fordon. Säkert en jättehäftig grej för alla som fått Nintendospel med modersmjölken.

#2
9-5 forever
2011-02-24 22:51

Håller med Bilofil. Varför måste en bil ha datorer egentligen? Kolla på Saab 99 turbo som är grymt snabb även idag utan en enda dator.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.