Bild
Nästa artikel

Jaguar XFR får 510 hästar

Nyheter

Nya Jaguaren blir en fullvärdig utmanare till BMW M5 och Mercedes E63 AMG. Den nya kompressorladdade V8:an på 5,0 liter ger hela 510 hästar och 625 Nm.

Nya XF har varit en succé för det krisdrabbade företaget och förra året hörde man till de få tillverkare som ökade sin försäljning. Åtta procent var ökningen och total sålde man 65 000 bilar.
0-100 km/h går på 4,9 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h. Motorutvecklingen har tagit ett stort kliv framåt, trots att den nya motorn blivit större och betydligt starkare är den något snålare än den 415 hästar starka föregångaren på 4,2 liter.
Bilen har en elektroniskt styrd diffbroms och den datorstyrda fjädringen har vidareutvecklats. R-modellen känns igen på 20-tumsfälgarna, fronten
med stora luftintag, motorhuven med dubbla slitsar, fyra kromade avgaspipor, spoilern på bakluckan samt de nya trösklarna. Sidospeglarna har gjorts om för att ge lägre luftmotstånd och har numer sidoblinkers med lysdioder. På bakluckan sitter ett diskret R-emblem. XFR kommer till Sverige i slutet av april. Priset på för vanliga Jaguar XF börjar på 437.000 kronor. Inget svenskt pris är ännu angett för R-modellen.
Taggar: Nyheter
Jaguar XFR får 510 hästar
Jaguar XFR får 510 hästar
Jaguar XFR får 510 hästar
Jaguar XFR får 510 hästar
Jaguar XFR får 510 hästar
Jaguar XFR får 510 hästar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.