Bild
Nästa artikel

Jay Lenos budgetracer fångar uppmärksamheten

KONCEPT

Komikern Jay Leno har ett gediget bilintresse. Det senaste att rulla in i hans gigantiska garage är denna Camaro som premiärvisades på SEMA Car Show i Las Vegas.

Att det inte handlar om en miljöbil står klart relativt tidigt, även fast GM lägger stor vikt vid den minskade förbrukningen i jämförelse med SS-modellen. Tack vare dubbla turboaggregat (Tornonetics T-3) levererar den 3,6 liter stora V6:an 425 hästar, detsamma som flaggskeppet, utan att förbrukningen skenat i höjden.
Beställaren Jay Leno har även valt att uppgradera chassit med komponenter från bland annat Pedder, vilka stått för fjädringsbiten. Bromsarna kommer från Brembo, men i stället för de fyrkolvsok som sitter på SS har Jay Lenos Camaro sexkolvsvarianter.
På utsidan är det inte mycket som skiljer från V8-modellen. En annan diffusor och större luftintag för bromskylning är några av de tydligaste tillsammans med en annorlunda motorhuv. Inredningen är oförändrad och fälgarna kommer något förvånande från BBS.
Taggar: Nyheter
Jay Lenos budgetracer fångar uppmärksamheten
Jay Lenos budgetracer fångar uppmärksamheten

Kommentarer

#1
mojje
2009-11-30 16:21

Tank Car. Han kommer aldrig att kunna bräcka sig själv sedan han införskaffade Tank Car. Tank Car är alla bilars moder!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.