Bild
Nästa artikel

Körglädje går före skönhet

LÄTTVIKTSBYGGE

Roding Roadster 23 kan inte beskyllas för att vara snygg. Men det räcker med att titta på filmen för att inse bilens kvaliteter.

Tänk dig en både lättat och trimmad Mazda MX-5. Kan det bli mycket roligare? Troligen inte. Roding Roadster 23, byggd i den tyska staden Roding av Roding Autmobile GmbH kan bli nästa års körglädjeöverraskning nummer ett. Receptet är låg vikt (bara 950 kg tjänstevikt) och skapligt med krafter. I det här fallet lite över 300 hk och drygt 400 Nm.

Motorn är sexcylindrig, överladdad och hämtad från ”en biltillverkare med gott rykte” kan vi läsa på hemsidan. Ska man kanske anta att motorn är en rak sexa hämtat från BMW?
Chassit är helt byggt i kolfiber. Fjädringen är ställbar i flera lägen och camber samt toe in ska ägaren själv kunna justera in efter behag.
Sprinten till 100 km/h ska ta 3,9 sekunder och toppfarten är 290 km/h för den 382 cm långa bilen.

Nummer 23 i modellbeteckningen betyder att det bara blir så många exemplar. Men det är av första serien. Går dessa bilar åt i rask takt kan utökad produktion inte ligga långt borta.
Roadster 23-versionerna ska bjuda på unika egenskaper, inte sagt vilka, som nästkommande versioner inte får ta del av.

Något pris har man inte kommunicerat. Men gå in på Rodings hemsida, länk här till höger, och lägg en intresseanmälan så får du säkert svar.
Först bör du dock kolla på filmen. Att köra på sladd ser ut att vara en smal sak. Så även att göra cirklar. Notera hur den ena testföraren försöker få den andre att lugna ner sig i slutet på filmen. Humor!

Taggar: Nyheter, Hem, default_top

Kommentarer

#1
Markus
2010-10-29 16:09

Vill ha!! Vilken leksak.

Kul att köra ifån dyra skrytbilar med!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.