Bild
Nästa artikel

Koenigsegg gör spritbil

Nyheter - Genève

Koenigsegg skräller med två heta nyheter: miljöbilen Flower Power med 1018 hästkrafter och 1060 Nm och tävlingsbilen CCGT. Konkurrenterna i FIA GT1 får se upp...

Koenigsegg är hyperaktiva. Man presenterar två helt nya bilar, bland annat en miljöbil och en fullbrodsracer.
Miljöbil och miljöbil. CCXR Flower Power kan köras på etanolbränslet E85 och ger då hela 1018 hästkrafter och 1060 Nm. Kraftigt värre! Genom att E85 har ett högre oktantal kan laddtryck och kompression ökas. Koenigsegg vill visa att även supersportbilar kan ta strid mot klimatförändringen. Bilen kommer dock endast att produceras i ett fåtal exemplar, men man erbjuder även tidigare ägare att bygga om motorerna på sina befintliga bilar till  E85-specifikation.

Även om den inte ens är  i närheten av CCXR blir racerbilen CCGT (Competition Coupe GT) ändå något i hästväg . För att hålla sig till sportvagnsreglementet bilr man tvungen att plocka ut kompressorn, istället förstorar  man slagvolymen från 4,7 till 5,0 liter och effekten uppges bli omkring 600 hästkrafter.
CCGT väger naken omkring 1000 kg. Eftersom FIA:s regler säger att bilarna som lägst får väga 1100 kilo kan man placera 100 kg ballast i bilen där de gör bäst nytta.

Även ordinarie modellsortiment uppgraderas. Det handlar bland annat om en ny 3D- instrumenpanel vilken går under det slagkraftiga namnet "The New Koenigsegg Chronograph Direct Focus Instrument Cluster". Föraren ska snabbt kunna inhämta den viktigaste informationen under körning, såsom hastighet, oljetryck etc.
Förändringar är även gjorda på karossen där huven har fått luftintaget bortplockat. Koenigsegg har ersatt bilstereon med en iPod som kopplad till direkt ett slutsteg. På bilstereons plats finns numer ett litet handskfack. iPoden är även kopplad till bilens radioantenn och kan ta emot radio med full RDS-funktionalitet.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Bengt-Göran Thyr
2008-03-20 18:38

Helt enkelt, SUUUUPERT!!!!!!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.