Bild
Nästa artikel

Koenigsegg med fyra dörrar?

Nyheter

Koenigsegg börjar säljas i Malaysia och det ryktas om en fyradörrarsmodell. Är det Quant som är på tapeten igen?

På Genèvesalongen i fjol visade Koenigsegg en fullskalemodell av en fyrsitsig bil, framtagen i samarbete med schweiziska NLV Solar AG. Det samarbetet kom aldrig ur kuvösen och planerna på en sedanmodell skrinlades.

Nu är det i stället från Malaysia ryktet kommer om en planerad stormodell från Koenigsegg. Nyligen tecknade Koenigsegg ett avtal med Malaysiska NAZA om försäljning och distribution av företagets bilar i regionen. Med tanke på att den superbilshungriga nationen Singapore ingår i marknadsunderlaget betraktas affären som viktig för Koenigsegg.

Det är malaysiska Business Times som rapporterar att den svenska biltillverkaren väntas lansera en sedanmodell inom ett antal månader och att den skulle vara något lägre prissatt och tillverkas i större volymer än märkets nuvarande modeller. Det skulle i så fall vara ett sätt för Koenigsegg att inte bara öka produktionsvolymen, utan också att möta konkurrensen från Aston Martin Rapide och Lamborghini Estoque, om den kommer i produktion.
Taggar: Nyheter
Koenigsegg med fyra dörrar?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.