Bild
Nästa artikel

Koncept: Renault Alpine A110-50

Nyheter

Nu har både bilder och video släppts officiellt av Renault på deras Alpine som inte bara är en stillastående konceptbil utan faktiskt färdig för racing!

Utvecklad från Megane Trophy och med ett rejält kolfiberskal kommer Alpine med en 3.5-liters V6:a. Modellen skapades för att fira 50 år med Alpine A110 Berlinette och visades offentligt för första gången på Monacos GP.

"Vi ville göra en Berlinette som var från vår tid och som modigt förkroppsligar Renaults passion för motorsport. Vi leddes av våra hjärtan och känslor" sa Renaults konceptchef Axel Breun.

Enligt Renault väger den in på 880 kg och är nästan perfekt balanserad med 47.8% på framhjulen. För att ge så bra feedback till föraren som möjligt, och antagligen på grund av Renaults uppfattning om känslomässig motorsport, så har man inte några elektroniska system som ABS och anti-sladd. V6:an levererar 400 hästkrafter och 422 Nm.

Man har inte berättat om man planerar att sätta A110-50 i produktion, men däremot har Renault sagt att man överväger att introducera Alpine-serien igen inom den snara framtiden.

Taggar: Nyheter, Hem, Video

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.