Bild
Nästa artikel

Kraftartad Range Rover Sport

Nyheter

Den brittiska formgivningsfirman Kahn Design har inlett ett samarbete med trimfabriken Cosworth. Deras första gemensamma aveltjur är något utsmyckad, baserad på Land Rovers värsting.

Partnerskapet mellan de två brittiska företagen startar med modellen Kahn Cosworth Sport 300. Tanken bakom samarbete är att Kahn och Cosworth, en ansedd stylingfirma och en ansedd trimfirma, ska hjälpa den brittiska bilindustrin. Om Sport 300 höjer nivån återstår att se.

Till skillnad från Range Rover Sport i originalutförande får denna större spoiler både bak och fram, bredare skärmkanter, 22-tumshjul och kraftigare takspoiler. Interiören får en kundanpassad läderklädsel.

Motormässigt utgår Cosworth från Range Rovers TDV8-maskin men höjer effekten till 268 hästkrafter. 0-100 km/h går på under 8 sekunder vilket inte är något drastiskt accelerationssteg.

Priset är motsvarande 870 000 kronor, ungefär samma summa som du får lägga ut för en Volkswagen Touareg R50. Debuten för Kahn Cosworth Sport 300 sker på MPH-show i Birmingham, England. Om bilen kommer till Sverige? Troligen inte.
Taggar: Nyheter
Kraftartad Range Rover Sport
Kraftartad Range Rover Sport
Kraftartad Range Rover Sport

Kommentarer

#1
Jonas Elvin
2008-10-27 17:50

Politisk korrekt i dessa tider? Hellre denna än Touareg R50 enligt mig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.