Bild
Nästa artikel

Lagonda is back!

GENÈVE 2009

Salongens överraskning: Lagondas lyxkoncept som inte är en SUV. Men vad är det då?

De första kommentarerna var, hrrm, blandade när täckelset föll av 100-åriga märket Lagondas comeback. Det har surrats om en nystart ett bra tag men var någon beredd på en högbyggd lyxbil med rejäl markfrigång - dessutom byggd på teknik från Mercedes GL? Knappast.

Linjerna och formatet väckte omgående diskussion: är detta vad världen behöver? Antagligen inte, men Aston Martins chef Ulrich Bez betonade att märket behöver fler ben att stå på för att nå nya kunder, det räcker inte med att enbart erbjuda exklusiva sportvagnar.

- Marknaden för en bil av det här slaget finns först och främst i Ryssland, Kina, Mellanöstern och Sydamerika, sade Bez.
- Lagondas bilar ska vara väsensskilda från Aston Martins. Jag vill inte kalla dem SUV, snarare ska det handla om utpräglat lyxiga och personliga bilar som rymmer fyra och som erbjuder extra markfrigång, något som behövs på Lagondas tänkta marknader.

Bez sade också att Aston Martin under Fords ägo aldrig kunnat göra en ny Lagonda över huvud taget.
- Men nu är vi fria att göra vad vi vill.

Samarbetet med Mercedes-Benz är inte helt definierat ännu och bilen
är som sagt bara ett koncept, med V12-motor, fem meters längd och ett överflöd av läcker inredning. Utsidan, ja den orsakade genast debatt både på salongsgolvet och diverse fora i engelska medier.
Taggar: Nyheter
Lagonda is back!
Lagonda is back!
Lagonda is back!
Lagonda is back!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.