Bild
Nästa artikel

Lamborghini Gallardo Superleggera uppdaterad!

NYHET

Nya Lamborghini Gallardo Superleggera är både lättare och starkare än sin föregångare. En kombination som borde gå hem.

Lamborghini bygger vidare på succémodellen som presenterades 2007. Mekaniskt sett är modellerna väldigt lika, med den största skillnaden att effekten har höjts till 562 hk. Viktbesparingarna har gjorts mestadels genom flitigare användning av kolfiber. Totalvikten på 1340 kg är cirka 40 kg mindre än standardvarianten.

Du som beställer modellen från fabriken kan välja mellan två olika växellådor, där en manuell sexväxlad är ett kostnadsfritt alternativ. Rutorna är tillverkade av specialplast och hjulen smidda, vilket sparar cirka 13 kg. Hjulbultarna är av titan för att minska ytterligare ett par hekto.

De tekniska förändringarna samt viktbesparingen har bidragit till att trimma noll-till-hundra-tiden ytterligare mot standardmodellen. Nu når du motorvägsfart på strax över 3,5 sekunder, vilket är på par med de bästa i klassen.

För att öka marktrycket och minska luftmotståndet har flera uppdateringar gjorts på karossen. Bland annat är underredet på bilen förändrat tillsammans med en helt ny typ av spoiler fram.

Om du tycker att Lamborghini Superleggera fortfarande är lite för klen och vardaglig kan du beställa en speciell banversion av modellen. Denna levereras komplett med skyddsbur, brandsläckare och fyrpunktsbälten. Varför inte?

Pris är ännu inte satt, men räkna med att hamna runt 2,5 miljoner kronor.

Mer om Lamborghini finner du här!
Taggar: Nyheter
Lamborghini Gallardo Superleggera uppdaterad!
Lamborghini Gallardo Superleggera uppdaterad!
Lamborghini Gallardo Superleggera uppdaterad!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.