Bild
Nästa artikel
Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg

Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg

LÄTT

Detaljbilderna svajade runt i pressen och det visade sig vara Lamborghinis nya konceptbil. Sesto Elemento delar drivlina med Gallardo Superleggera med väger inte ens ett helt ton!

En monstruös typ stod i Lamborghinis monter. Sesto Elemento, eller sjätte elementet, ser ut som en insekt med särdeles giftigt bett. Det sjätte elementet i det periodiska systemet är kol och det är just vad Sesto Elemento till stora delar består av. 

Med teknisk hjälp av Boeing har Lamborghini skapat en kaross i vad de kallar "forged carbon", ungefär smitt kol. Materialet används i allt från Boeings nya 787 Dreamliner till - klockor! Eftersom ämnet är lätt och starkt har bilens vikt kunnat hållas nere till 999 kg. Med 570 hästkrafter och fyrhjulsdrift lovar det minst sagt dynamiska prestanda. Sprinten 0-100 km/h lär gå på 2,5 sekunder! Dessutom är materialet både billigare och lättare att tillverka än vanlig kolfiberarmerad plast och Lamborghini har investerat i en ny produktionsanläggning för att kunna serietillverka chassin och karosspaneler i "forged carbon". 

Formgivningen ger också en försmak av hur nästa generations Lamborghini Gallardo kan komma att se ut när den lanseras om två år. Lamborghini hävdar att varje framtida Lamborghini kommer att låna drag av Sesto Elemento. Inte oss emot! 

Taggar: Nyheter, Hem
Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg
Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg
Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg
Lamborghini Sesto Elemento - 999 kg

Kommentarer

#1
Svarte Petter
2010-09-29 11:37

Är det Vatikanen som döpt denna bilen? Fanns Kristus? Vad heter påven? Nä nu får det ta mej fan vara nog med dessa religiösa äldre herrar och damer däruppe!!!!

#2
syndicate cv
2010-09-30 10:30

håller fullständigt med dig svarte petter....

#3
Magnus U
2010-10-01 22:11

Mattsvart! Så läckert! Hands off!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.