Bild
Nästa artikel

Lättad Gallardo

Nyheter

"Den mest renodlade Gallardon någonsin", säger Lamborghini själva om
Gallardo Superleggera. Tillnamnet betyder superlätt på italienska och Gallardo har fått gå igenom en hård bantnings- och träningskur.

Ingenjörerna har skalat av hela 100 kg (70 kg på den amerikanska versionen) av Gallardos tomvikt på 1430 kg. Bland annat har man gjort motorluckan, sidospeglarna, dörrpanelerna, diffusorn och täckplattan undertill i kolfiber. Man har även bytt ut några av glasrutorna mot plexiglas och de djupt skålade skalstolarna är även de gjorda i kolfiber.
Förutom lättningen har man masserat V10 en aning genom att minska flödesmotståndet genom både insug och avgassystem och uppgradera motorstyrningen därefter. Behandlingen gav 10 hästkrafter extra, totalt 530 hk vid 8000 r/min. Vikteffekten har sjunkit till bara 2,5 kg per hästkraft och accelerationen 0-100 km/h har sjunkit till 3,8 sekunder. Det är 0,2 sekunder snabbare än vanliga Gallardo. Toppfarten är 315 km/h.
Superleggera är standardutrustad med den elektromagnetiskt styrda manuella lådan E-Gear, sportfjädring och en mockaklädd ratt. Även R-däck i form av Pirelli PZero Corsa på smidda fälgar från O.Z. ingår. Keramikbromsar, multimediasystem med navigation, backkamera och den något märkliga bakvingen är extrautrustning.
Superleggera börjar säljas i mars. Upplagan är inte begränsad, men Lamborghini hävdar ändå att produktionsvolymen "ska vara lägre än för vanliga Gallardo".
Taggar: Nyheter
Lättad Gallardo
Lättad Gallardo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.