Bild
Nästa artikel

Lättviktig BMW M3 GTS

Nyhet

I vår  kommer BMW:n för banentusiasten. M3 GTS är lättare, starkare och har verkligen inget baksäte.

Färgen är hämtad från en Halloweenpumpa och nog är innehållet fyllt av godis i BMW M3 GTS, lättviktsversionen som kan sägas ta vid där gamla M3 CSL slutade för några år sedan.
Motorn är förstorad från 4,0 liter i M3 till till 4,4 liter i M3 GTS, effekten har ökat med 30 hk till 450 och vikten är drygt 150 kg lägre (totalt 1 500 kg). Detta har skett med flera lättningsåtgärder: baksäte, luftkonditionering och ljudanläggning är utkastade, ljuddämparna är av titan och alla paneler, dörrklädslar och ljudisolering är nedskalade så mycket det går; dörrpanelerna är tunna alcantaraskivor och flera detaljer i inredningen är ersatta av kolfiber. Brandsläckare och huvudströmbrytare finns också.
Sexpunktsbälkte och skyddsbur har tillkommit, liksom ställbar kolfiberspoiler på bakluckan och en "splitter" längs ned där framme. Hjul, däck och bromsar har modifierats. Däcken mäter 225/35 fram och 285/30 bak, bromsarna har sexkolvsok fram och fyrkolvok bak. Fjädringen är justerbar för olika bantyper och bakhjulsupphängningens "subframe" är upphängd i stumma bussningar ("uniballs") i stället för gummibussningar.
Växellådan är samma 7-växlade dubbelkopplingslåda som i M3 men har ny utväxling och vissa förstärkningar.
Priset anges till 115 000 euro, ca 1,2 miljoner kronor.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Urban Svärd
2009-11-12 16:26

Denna underbar bil borde få mer UPPmärksamhet. Det är UPPenbart att BMW har gjort det igen, ännu en gång står dom högts UPPe på podiet. Med lite tur får vi kanske läsa mer denna fantaska bil när ni har kört den på de UPPländska småvägarna eller kanske UPPe i norrland.

#2
Clarzica
2013-11-19 04:20

A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for conitrbuting!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.