Bild
Nästa artikel

Lee Nobles nya: Fenix

Nyheter

Noble M12 svängde i från fullbloden från Modena. Nu kommer Lee Noble med en nu bil, Fenix. Specifikationerna ser lovande ut.

Lee Noble är en av Storbritanniens mesta sportbilsbyggare. Han hade sina fingrar med i Ultima GTR och Ascari Ecosse. Sedan byggde bilar under eget namn och bilar som Noble M12 och M400.

Efter det lämnade Lee Noble sitt livsverk och i stället startat Fenix Automotive. Nu har de visat de första glimtarna av hur den färdiga bilen kommer att se ut. Den första prototypen håller på att färdigställas vid företagets anläggning i Port Elizabeth i Sydafrika och leveranserna utlovas komma i gång under andra halvåret i år.

Två motoralternativ kommer att erbjudas, båda från GM. Den ekonomiskt lagde väljer den 480 hästkrafter starka LS3 V8:an, medan värstingversionen får den kompressormatade LS9-motorn från Corvette ZR1. I Fenix tappning får den 638 hästkrafter.

Med en vikt på 1200 kg kan vi räkna med extrema prestanda och 0-160 km/h ska gå på under sju sekunder.
Taggar: Nyheter
Lee Nobles nya: Fenix
Lee Nobles nya: Fenix

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.