Bild
Nästa artikel

Lotus banar väg med Sport Exige Cup 260!

Nyheter

Nu presenteras den mest raceklara versionen av Lotus Exige. Och, det är på banan den hör hemma!

För att klara Europas mest krävande asfaltsbanor har Lotus lagt fokusen på väghållning och acceleration. Maxeffekten toppar 257 hästar vid 8000 r/min. Toppfarten är 247 km/h och noll till hundra går på 4,1 sekunder.

Hjulupphängningen består av justerbara dämpare och hårdare justerbara krängningshämmare än originalexige. Bromsarna består av 308 milimeters ventilerade skivor fram och kryssborrade 282 milimeters ventilerade bak.

Homologeringen gör att bilen även kan användas till gatbruk, känns det väl opreppat, kan du däremot beställa en ren banversion. Då får du bland annat en FIA-godkänd störtbur och fyrpunktsbälten.

Andra tillval till denna special edition är, en FIA-godkänd bränsletank, Yokohama A005 racingslicks, C64 sexpetad växellåda, avgassystem med bortplockad katalysator och sexpunktsbälten. Bland tillvalen i den gatlegala bilen finns bland annat luftkonditionering, metalliclack och Lotus sportdifferential.

Pris för en racingklar Lotus Exige är motsvarande 520 000 kronor, exklusive moms.


Glöm inte bort provkörningen av Lotus Exige S i kommande Automobil 3.08!
Taggar: Nyheter
Lotus banar väg med Sport Exige Cup 260!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.