Bild
Nästa artikel

Lotus Eagle begår premiär i sommar

LOTUS EAGLE * SPY SHOTS

En V6-motoriserad Lotus Elise i storformat, byggd på helt ny plattform och med massor av förhoppningar för den lilla engelska firman. Här är Lotus Eagle!

Tänk dig en Lotus Elise men sträck och bredda aluminium-monocoquen, ladda med en 3,5-liters V6-motor från Toyota på cirka 300 hästkrafter - voilà, Lotus Eagle!

Det här är alltså inte en ersättare till Elise och heller inte den "nya Esprit" som det ryktats om sedan... 2001? 1996? 1989?

Lotus Eagle ska positioneras ovanför nuvarande Elise men under nya Esprit, som får V8-motor (se separat artikel).

Eagle är Lotus första helt nya bil

sedan Elise visades i mitten av 1990-talet. Samma grundläggande komponenter kommer att utgöra grunden även i nya Esprit.

Vilka bilar den vill utmana är enkelt att se: Porsche Cayman (i synnerhet) och  BMW Z4 Coupé samt i viss mån Mercedes SLK.

Lotus Eagle kommer dock ha en fördel i att vara 2+2-sitsig. Lotus-chefen Mike Kimberly har i en intervju med engelska tidningen Car utlovat att barn upp till nio års ålder ska kunna sitta drägligt i baksätet.

Prisgissningar säger ungefär 45 000 pund, det vill säga cirka 530 000 kronor med dagens låga kurs.

Lotus Elise 111R med motor fyrcylindrig motor på 190 hästkrafter från Toyota A-testades i Automobil 10.05. Köp tidningen via bestallning@automobil.se.
HAR DU MER INFO OM LOTUS EAGLE?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om Lotus Eagle eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.