Bild
Nästa artikel
Lotus Elise – nu ännu lättare

Lotus Elise – nu ännu lättare

GENÈVE 2011

Flugviktaren Lotus Elise har varit på bantningsläger och tappat ytterligare 24 kg. Mycket läckrare än så här blir det inte.

Lotus Elise är sportbilsikonen som nu är över 15 år gammal. Hur många specialversioner det blivit på dessa år vet nog ingen, inte ens hos Lotus.

Men här är en till och den heter Club Racer. Inget lämnades åt slumpen när ytterligare 24 kg kapades bort från den redan låga vikten. Nu är torrvikten ynka 852 kg.

Motorn är den mindre av de tillgängliga, alltså 1,6-litersmaskinen med 134 hk och 160 Nm.

Med nya fjädrar från Eibach och uppdaterade dämpare från Bilstein samt ett något justerat ESP-system (DPM, Dynamic Performance Management på Lotus-språk) blir Elise Club Racer en banåkabil av rang för såväl nybörjare som fullfjädrade fantaster.

Välj mellan de mer eller mindre pikanta färgerna Sky Blue, Saffron Yellow, Ardent Red, Aspen White, Matt Black and Carbon Grey.
Baspris i Europa utan lokal moms är 34 450 euro.

Lotus Elise – nu ännu lättare
Lotus Elise – nu ännu lättare
Lotus Elise – nu ännu lättare
Lotus Elise – nu ännu lättare

Kommentarer

#1
Roger_Skageström
2011-03-17 20:51

Mycket kan man säga om Elise. Men någon skönhet är det inte. Och lär aldrig bli. Ingen körglädje i världen skulle få mig att köpa en sådan där badbalja som har sett likadan ut nu i 10 år. De lackerar dom bara i lite olika mer eller mindre anskrämliga kulörer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.