Bild
Nästa artikel

Lotus Sprint - återkomsten!

Nyheter

Lotus Cars meddelar att 70-talets sportvagnsikon Elan Sprint återkommer i nytt utförande. Totalt 40 stycken ägare blir lyckligt lottade.

Elan Sprint såg dagens ljus år 1971. Inspirerad av sponsorn till dåtidens Team Lotus Formula One, Gold Leaf Tobacco, gjordes den i färgerna röd, guld och vit. Även blå.
Precis som föregångaren erbjuds Exige Sprint i samma färgschema med en tvåtonsdesign. Guld eller blå överdel till vit underdel.

Som standard får Lotus Exige Sprint: AC, Aluminiumfälgar, Sportpaket, Touringpaket och det mest intressanta "Performance Pack". Kraftpaketet resulterar i en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,0 sekunder. Toppfart 233 km/h.

Nypriset för en Lotus Exige S är 524 000 kronor. För Exige Sprint får du betala cirka 540 000 kronor.

Produktionsantalet blir 40 exemplar och varje bil belönas med ett eget chassinummer som täcker årtalet 1967 till 2008. Undantaget 1982 då Colin Chapman, Lotus grundare och tidigare racerförare, omkom i en hjärtattack.
Alla 40 blir högerstyrda.
Taggar: Nyheter
Lotus Sprint - återkomsten!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.