Bild
Nästa artikel
Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!

Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!

Superstar!

Precis så där ska en racerbil se ut! Maseratis feta QP Evo körde hem mästartiteln i Superstars Series.

Superstar Series har hållit på sedan 2004 och de flesta loppen i serien om tio körs i Italien. Men någon italiensk segrare har inte funnits, inte förrän i år. Andrea Bertolini rattade med hjälp av sitt schweiziska team hem titeln i en minst sagt rejält påbyggd Maserati Quattroporte Evo. Förstaplatsen kom efter en synnerligen lyckad racehelg på Valleungabanan, där Bertolini vann båda heaten och snuvade såväl Luigi Ferrara i Mercedes som Alberto Cerqui i BMW på slutsegern.

Till vardags är ju Maserati Quattroporte en av de vackraste fyrdörrarsbilar man kan tänka sig, men just vacker är kanske inte det första ord man tänker på inför åsynen av Bertolinis bil. Riktigt vad man ska kalla den här uppsynen är fritt att fantisera om. Vad sägs om grisfet? 

Serien är öppen för två- och fyrdörrarsbilar som till vardags har V8-motor utan turbo. Kan man tänka sig en trevligare grundregel? Knappast. Sällskapet har alltså utgjorts av diverse Jaguar XF, Cadillac CTS-V, Mercedes-Benz C63 AMG och till och med Porsche Panamera S. Men allihop brädades av Monstret från Modena.

Om du inte känner till Andrea Bartolini kan vi nämna att han körde hem FIA GT1 World Championship förra året, också i en Maserati. Fast då var det förstås i en MC12. Årets titel är den första någonsin för en Quattroporte, men det får gärna bli fler.

Vilken QP tycker du är läckrast, racern eller standardmodellerna?

Taggar: Nyheter, Hem
Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!
Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!
Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!
Maserati QP Evo – vilken vinnarvagn!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.