Bild
Nästa artikel

Maserati utmanar BMW M5

Nyheter

Fiatgruppen drar upp riktlinjerna för de närmaste fem åren och i dessa finns inte mindre än sex Ferrarimodeller med. Dessutom ska en ny Maserati utmana BMW M5.

Det var de exklusiva märkena Ferrari och Maserati som stod i centrum när Fiat kungjorde sin produktplan för de närmaste fem åren vid en presskonferens i Turin i går onsdag.

För Ferrari innebär det sex nya modeller till år 2013, bland annat en ny superbil som ersätter Enzo, en ersättare till 612 Scaglietti och en öppen version av minstingen 458 Italia.

Systermärket Maserati kommer att visa en ny Quattroporte, men också en mindre fyrdörrarsmodell som ska konkurrera med BMW M5, Mercedes E-klass AMG och dess gelikar.

Det sägs att instegspriset för den nya "lilla" modellen ska hamna på 55000 euro, alltså väsentligt lägre än för den nuvarande Quattroporten.
Taggar: Nyheter
Maserati utmanar BMW M5

Kommentarer

#1
Henrik
2010-04-23 11:27

Om nya quattroporte får ett uns (1 uns =3 1,1034768 g) av nuvarande modellens skönhet så spöar den alla konkurrenter med minst 3 hästlängder (1 pony = ca 160cm).

Hoppas förövrigt att en ersättare till dagens alfa 166 får dela plattform med nya lilla Quattroporten.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.