Bild
Nästa artikel

Måsvinge i minusgrader

Spy shots * Automobil Secret Service

Med vintern i fullt antågande fylls gatorna i Arjeplog och Arvidsjaur med spännande och kamouflerade bilar. Här är det Mercedes 600 hästars  Måsvinge på hal is.

Med kvicksilvret pekande på minus 26 grader fångade vi Mercedes måsvinge i de lappländska skogarna. Vi hoppas att marknaden inte är lika iskall när modellen ska presenteras om drygt ett år.
Vi har inte lyckats fånga det på bild, men Interiören börjar se färdig ut. Signifikativt blir luftutblåsen på instrumentpanelen, som blir inspirerade av sjuttiotalets Mercedes.

Även karossen, som här är skickligt dold under mängder av kamouflage, börjar få sin slutgiltiga form. Fronten kommer påminna mer om Mercedes vanliga personbilar än om den näbbiga nos som pryder SLK.
Drivning sker på bakhjulen med hjälp av en turboladdad V8 på 600 hästar i kombination med en sjuväxlad automatlåda. Karossen blir gjord till stor del av kolfiber för att hålla vikten nere.

Ursprungligen var det tänkt att bilen skulle döpas till Mercedes SLC, men nu lutar det åt att bilen får AMG-emblem. Det är nämligen de som utvecklat bilen, inte H.W.A. som bygger Mercedes DTM och Le Mansbilar.
Bilen blir 465 cm lång, 195 cm bred, 125 cm hög och har ett axelavstånd på 270 cm.

Måsvingecoupén visas som koncept någon gång under nästa år, och den färdiga versionen  presenteras på 2010 års Genevesalong. Ett år senare visar man en cabrioletversion av modellen.

För närvarande planerar man att bygga 6000 bilar per år under de endast två år som modellen kommer att leva, men planerna kan naturligtvis ändras om gensvaret är bättre (eller sämre) än väntat.
Taggar: Nyheter
Måsvinge i minusgrader
Måsvinge i minusgrader
Måsvinge i minusgrader
Måsvinge i minusgrader
Måsvinge i minusgrader

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.