Bild
Nästa artikel
Mazda MX-5 Takara: takspecial

Mazda MX-5 Takara: takspecial

GENÈVE 2011

Drygt 20 år gammal går Mazda MX-5 en ny vår till mötes. Årets specialversion heter Takara Edition och har elstyrd hardtop.

Den hemska jordbävning som drabbat Japan har fått konsekvenser inom snart sagt alla branscher. Mazda är en av de billtillverkarna som infört produktionsstopp, initialt till 20 mars. Som det ser ut i dagsläget kommer ändå inte leveranserna till Europa försenas. Men allt beror givetvis på händelseutvecklingen de närmaste dygnen.

Innan det hemska inträffade presenterade Mazda, i samband med Genève-salongen, sommarens specialversion av MX-5 – eller Miata. Det här är Takara Edition, en modell i begränsad upplaga som har elektriskt styrd hardtop som unik funktion.

Motorn är den mindre av de två, alltså 1,8-litersmotorn på 126 hk. Takara fylls med utrustning i stället för effekt. Modellen har bland annat automatisk klimatanläggning, främre dimljus, farthållare, fjäderbensstag, Bluetooth handsfree, aluminiumpedaler och eluppvärmda sportstolar.

Stolarna är klädda i en speciellt ljusgrått skinn med matchande mörkgrå sömmar på klädseln, läderratten, handbromshandtaget och i dörrsidorna. Två karossfärger bjuds, unika Dolphin Grey samt Sparkling Black.

Till Sverige kommer 166 exemplar av Takara Edition, 90 i Sparkling Black och 76 i Dolphin Grey. Takara betyder för övrigt ”min skatt”.

Mazda MX-5 Takara: takspecial
Mazda MX-5 Takara: takspecial

Kommentarer

#1
Bilofil
2011-03-16 11:28

En ny tvålkopp med uppfällbart tak ... ytterligare en variant på ett skydd för tvålen i koppen:-) Vad kommer härnäst?

#2
Johan E
2011-03-16 16:27

Har du kört en MX-5 någon gång? Om inte - gör det!

#3
Roger_Skageström
2011-03-20 17:32

Och sen är den ju inte direkt ny heller. Är väl mest en 1,8 med samma utrusting som en 2,0'a, minus diffspärren då.

Tycker det är synd att Mazda aldrig gör någon förmånlig variant av 2,0'an. Jag vill ha en 2.0 Sport med fälltaket. Men nästan 300 000 för en Miata känns tungt, speciellt då man nästan måste ha en bil till då den är strikt 2-sitsig.

En grej som är störande med den är är den extremt fula läderinredningen. Hur kan man komma på en så trist idé 2011? Kom igen om det är naturfärgat läder och vit pearllack :p

Känns dock som orignal sportstolar i Alcantara/läder är det enda rätta. Provsuttit och jag ville inte gå ur sen :p

#4
Cuba
2011-04-30 08:25

Min nya i Dolphin Grey är helt underbar :) Man vill inte sluta köra den....... Vilken underbar bil!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.