Bild
Nästa artikel
Mercedes A-klass Concept: Aa tack!

Mercedes A-klass Concept: Aa tack!

KONCEPT

Sportställ med skarpa veck, ny turbofyra och stjärnhimmel i nosen. Här är konceptet som ger en vink om nästa A-klass.

Under 2012 är det dags för avlösning för Mercedes A-klass. En första indikation på vad som komma skall presenteras senare i april på bilmässan i Shanghai med designstudien Mercedes Concept A-Class.

Formerna ger betydligt mer sportiga signaler i jämförelse med nuvarande upplagan, som närmast påminner om en minibuss. Längs sidorna löper två skarpa, svepande linjer och i fronten utmärker sig ett nät av punkter i silvermetallic mot en svart bakgrund som omger Mercedesstjärnan.

Det låga, läckra skalet är byggt på en helt ny framhjulsdriven plattform och under huven återfinns en nyutvecklad fyrcylindrig bensinmotor på 2,0 liter med direktinsprutning och turbo. 220 hästkrafter skickas via en dubbelkopplingslåda till framhjulen.

Konceptbilen introducerar även ett nytt radarbaserat kollisionsvarningssystem med autobroms och i den futuristiska kupén bjuds det på en integrerad smart mobiltelefon som kan anpassas med nedladdningsbara applikationer.

Hur mycket av konceptbilen som finns kvar när nya Mercedes A-klass lanseras nästa år återstår att se.

Taggar: Nyheter, Hem, Mercedes
Mercedes A-klass Concept: Aa tack!
Mercedes A-klass Concept: Aa tack!
Mercedes A-klass Concept: Aa tack!

Kommentarer

#1
Mats Söderberg
2011-04-07 21:00

Det är mycket vassa linjer nuförtiden. Den här senaste Mercan går ju på samma linje som flera av de asiatiska märkena. Inte minst Hyundai jobbar mycket med "pressveck" i karosserna.

#2
MattiasBa
2011-04-08 11:17

Och det smarta i nuvarande A-klass försvann vart då? Det här ser ju bara ut som en ny Volkswagen Scirocco. Nä, ta bort, gör om och kom med något smart. Det här är för mycket kolkraftverk när det behövs fusionskraftverk.

#3
purlgs
2011-04-17 08:59

Pressveck i karossen kan vi tacka Bangle för, dock lyckades han aldrig få ihop helheten.

A-klass Concept är lika snygg som dagens A-klass är smart paketerad.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.