Bild
Nästa artikel

Mercedes CLK - vågad!

Spy shots * Automobil Secret Service

Mercedes gör en Bangle och lanserar ett vågat formspråk på sina nya modeller. Nischmodellen CLK blir ännu mer spännande än E-klass.

Kantigare, mer avantgardistiskt, skarpare. Det är nyckelorden för Mercedes nya formspråk, en designskola som kan visa sig vara alltför extremt för deras reaktionära kunder.
"För vågat för Mercedes", säger en källa inom Mercedes om det nya designen på storsäljaren E-klass som presenteras inom kort.

Coupémodellen CLK lär dra konceptet ett steg längre ändå. CLK är en så kallad livsstilsbil där en ovanlig form är en tillgång och där tar sig formgivarna också större friheter. 
Maskeringen är relativt lätt på bilen på bilderna och särskilt kring de bakre takstolparna skymtar vi en snygg coupélinje á la CLS och de bakre sidorutorna glider ner helt i karossen.

Strålkastarna fortsätter att vara fyrdubbla, men insatserna blir mer fyrkantiga än förut. Det skymtar även ett kraftigt karossveck på sidan i höjd med dörrhandtaget. Också CLS-style...

Enligt Mercedes nya policy blir bilarna mer roliga att köra och ingenjörerna har lagt lite extra möda på att just coupén blir ett hett körjärn. Motoralternativen är snarlika de i C-klass och toppmodellerna blir sålunda CLK 550 och CLK 63 AMG.

CLK Coupé presenteras i år och cabrioleten till nästa vår.

HAR DU MER INFO OM HEMLIGA BILAR?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om Quattroporte eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter
Mercedes CLK - vågad!
Mercedes CLK - vågad!
Mercedes CLK - vågad!
Mercedes CLK - vågad!
Mercedes CLK - vågad!
Mercedes CLK - vågad!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.