Bild
Nästa artikel
Mercedes G-klass: finalfyrverkeri

Mercedes G-klass: finalfyrverkeri

PREMIÄR

Legenden Mercedes G-klass sjunger på sista versen. Inte konstigt, grundkonstruktionen är 32 år nu. Dags för finalfyrverkeri.

Terrängkompetenta G-klass finns i två karossversioner. Med kort hjulbas har karossen tre dörrar, den längre är en femdörrarsmodell. När G-klass står inför det största generationsskiftet på 32 år så ska de utgående modellerna firas. Minstingen kommer i en version som heter "BA3 Final Edition" och den större modellen heter helt enkelt "Edition Select".

De korta versionen kan få med dieseln 350 Bluetec (V6 med 211 hk/540 Nm) eller bensindrickande V8-motorn 500 på 5,5 liter och 388 hästkrafter samt 530 Nm. Femdörrarsversionen blir bara tillgänglig med bensinmotorn.

Trots bilens gamla yttre går kraften ner i alla fyra hjul via den senaste automatväxellådan 7G-Tronic. Som den terrängbil detta är har den tre differentialer med upp till 100 procents låsning.

"BA3 Final Edition" får bland annat skrämbreddare lackerade i karossfärgen, 5-ekrade 18-tumsfälgar, fotsteg, AMG-grill, bakre stänkskydd och soltak.
Inredningen bjuder på lyxiga träpaneler och lädersäten. Framstolarna som är full elektriskt justerbara har även kylfläktar.                               


Vi går över till "Edition Select" som sticker ut med skärmbreddare lackerade i svart metallic. Karossen går att få i de exklusiva AMG designo-färgerna mystic white, palladium silver metallic, thulite red metallic och obsidian black metallic.


I skyddslisten på karossidorna finns inlägg av kolfiber. Fälgarna på 18 tum är svartlackade och vid fotstegen märks de sidomonterade AMG-ändrören.
Den påkostade inredningen går att få i tvåtonsläder, eller helt svart för den som önskar det.

Några svenska priser är inte klara men i Tyskland kostar G 350BlueTec "BA3 Final Edition" 90 511 euro och G 500 "BA3 Final Edition" 100 685 euro. Priset för G 500 "Edition Select" är inte klart.

Taggar: Nyheter, Hem, Mercedes

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.