Bild
Nästa artikel

Mercedes SLC - här är 2000-talets måsvinge

MERCEDES SLC "GULL WING" * SPY SHOTS

Dörrar som går till väders och exklusiva material. Ersättaren till SLR McLaren består ännu av en förklädd Dodge Viper, men räkna med introduktion inom ett par år.

Mercedes SLR McLaren må ha dörrar som går till väders, uppåt och framåt. Men när ersättaren till SLR lanseras blir det riktiga måsvingedörrar, precis som på 1950-talets 300 SL "Gull Wing".

Mercedes SLC genomgår just nu tester på Nürburgring i en förklädnad som till dels består av bitar från en Dodge Viper-kaross och till dels kreativ hemslöjd.

Under skalet är det

emellertid inte hemslöjd. Till skillnad mot rykarversionen av nya SL, kallad "Black Series" (se länken i högerspalten) kommer inte Mercedes SLC att baseras på standardkomponenter.

För Mercedes SLC gäller ett aluminiumchassi samt kaross av kolfiber och aluminium.

Samarbetet med McLaren om att bygga bilar för vägbruk avslutas härmed. Mercedes SLC utvecklas av AMG och kommer att tillverkas av AMG:s tävlingsgren, HWA. Redan idag tillverkar HWA bland annat CLK-GTR för gatbruk.

Senast modellnamnet SLC satt på en Mercedes var i slutet av 1970-talet, då på den 2+2-sitsiga coupéversionen av SL (R107).

Den stora frågan lyder således: när får vi se en ny Mercedes med soljalusier i bakre sidorutorna?

HAR DU MER INFO OM MERCEDES SLC?

Har du fotograferat en hemlig bil?

Har du mer info om Mercedes SLC eller någon annan hemlig bilmodell?

Mejla red@automobil.se eller ring 08-736 12 42.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.