Bild
Nästa artikel
Mercedes SLS AMG blinkar blått

Mercedes SLS AMG blinkar blått

livräddare

571 hästkrafter och en toppfart på 317 km/h ger snabba utryckningar. Här är Mercedes SLS AMG som ambulans.

Mercedes SLS AMG må vara en sportvagn av rang, men kanske inte det självklara valet för akutsjukvård. Det struntar Mercedes i.

På årets upplaga av RETTmobil, en tysk mässa med inriktning på räddningstjänst, visas nu en ambulansvariant som konceptstudie. Måsvinge-Mersan har fått blåljus, röda dekaler och nödvändig kommunikationsutrustning.

Under huven finns samma maskin som i originalbilen, en V8-motor på 6,2 liter som pumpar ut 571 hk och 650 Nm. 0-100 km/h på 3,8 sekunder. Toppfart på 317 km/h.

Hur man kommer förbi problemet med modellens strikt tvåsitsiga kupé förblir osagt.

Kommentarer

#1
328ci
2011-05-13 11:01

Notarzt betyder akutläkare, alltså rör det sig om en akutläkarbil och inte en ambulans därmed behövs inget utrymme för patienter. Frågan är istället var all utrustning ska få plats? Men fräck är den!

#2
Joakim Dyredand
2011-05-13 12:17

@ 328Ci. Jag citerar från eviga källan och rättesnöret Wikipedia:
"En ambulans är ett fordon utrustat för att kunna ge ambulanssjukvård till patienter utanför sjukhus och ofta även för snabb transport med medicinsk behandling av sjuka eller skadade människor till, eller mellan, sjukvårdsinrättningar. Ordet ambulans avser oftast ett fordon som används för akut vård till dem med akuta sjukdomar och skador[1]. Dessa är vanligtvis utrustade med blixtrande varningsljus och sirener för att snabbt och säkert komma fram i trafiken."
Ambulans betyder inte alltså inte alltid patienttransport.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.