Bild
Nästa artikel

Mercedes-Benz SLS E-cell är här

premiär

526 hästkrafter och ett vridmoment runt 880 Nm, 0-100 km/h på fyra sekunder blankt. Den batteridrivna SLS E-cell finns nu som prototyp.

När Mercedes-Benz SLS gjorde premiär sades det att en batteridriven version var under utveckling. Nu gör Mercedes sin E-cell officiell med en prototyp.

Batteripacken är placerade fram emot bilens brandvägg, bakom sätena och intill centertunneln, alla i en lithium-polymer-teknik. Bilen drivs i sin tur av fyra elektriska motorer, två placerade på varje axel. Detta gör att framvagnet fått modifierats och ersatts med en multi-länk set up. Motorerna levererar 526 hästkrafter vid 12 000 varv per minut (!), 0-100 km/h görs på 4,0 sekunder.

Prototypen har försätts med AMG-färgen Lumilectric Mango. Exteriört sett har till skillnad från den bensindrivna modellen nya splitters med ökad downforce.

Mercedes-Benz SLS E-cell väntas göra premiär på marknaden år 2013. Efter att SLS A-testas i Automobil nummer 5 år 2010 anser vi att detta kan bli något i hästväg.

Klicka på bilden för att komma till galleriet.

Taggar: Nyheter, Hem, Mercedes

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.