Bild
Nästa artikel

Mini Countryman blir Paceman

KONCEPT

Mini fortsätter att koka soppa på sin spik. Det verkar som Coupé Concept skopas ut till förmån för Paceman Concept.

Enkelt förklarat är Paceman Concept en Countryman som tappat bakdörrarna. I och med detta ska vi lära oss en ny förkortning; SAC för Sports Activity Coupe. Konceptbilen ser väldigt produktionsklar. Nu hänger allt på hur publiken tar emot bilen på stundande bilsalongen i Detroit. Skriker en enhällig kör ”BYGG!” så kan en produktionsstart inte ligga långt borta.

Måtten på Paceman lyder 410x179x154 cm för längd, bredd och höjd. Det är nära nog identiskt jämfört med Countryman, frånsett av två centimeter kapats på höjden.
De svarta skärmbreddarna har bevarats, men bakpartiet har fått nytt stuk med lamphus som dragits lägre och längre ut med karossens sidor. Lamphusen integreras fint i det för Mini ovanligt svullna bakre hjulhusen.

Konceptbilen har plockat motorn från John Cooper Works. Det är alltså 1,6-litersmaskinen med twinscrollturbo och 211 hk/280 Nm. Med tanke på släktskapet med Countryman kan fyrhjulsdriften ALL4 bli tillgänglig som tillval.

Paceman, som säkert kommer få öknamn typ Pacemaker och Pacman, verkar ersätta den inte fullt så snygga Mini Coupé Concept. Däremot har Mini sagt att Mini Roadster Concept ska gå i produktion.  Mini-familjen växer snabbt verkar det som.

Vad tycker du om Paceman? Ska den produceras? Diskutera!
 

Taggar: Nyheter, Hem, Mini

Kommentarer

#1
EliassonFilip
2010-12-20 15:02

Den vita bilen i cabriolet utförande var riktigt snygg!! Sätt den på produktion så har jag min sommar bil!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.