Bild
Nästa artikel
Morgan 3 Wheeler - TREndriktig

Morgan 3 Wheeler - TREndriktig

GENÈVE 2011

Allt i Genève har inte att göra med teknisk framtid och eldrift. Morgan 3 Wheeler är sköna steg bakåt.

Det var ingen hemlighet att Morgon skulle komma till Genève med en riktig läckerbit. Vi har tidigare visat datorillustrationer på bilen, se länk till höger.
En snabbrepetition: I nosen sitter en V-twin från Hareley-Davidson, med en effekt på 117 hästkrafter. På sin väg till bakhjulet passerar kraften en femväxlad låda från Mazda. Det låter helt enkelt som det mesta är kvalitetssäkrat på 3 Wheeler.

Chassit är uppgraderat med modern teknik, men i övrigt är allt som i originalet som byggdes i 30 000 exemplar åren 1909 till 1953.

Det innebär stolar helt utan ergonomi och sidostöd, en ratt utan krockkudde och en bil helt befriad från alla andra säkerhetsdetaljer. Aerodynamiken är säkert fruktansvärd och sidogreppet i de smala däcken medelmåttig.

Men vad gör det, man kan inte annat än älska denna skapelse som bryter totalt med alla moderna normer. Vågat, Morgan!

Ska vi nämna något pris så sägs 3 Wheeler börja på runt 250 000 kronor. Sedan tillkommer allsköns utrustning som krom- och skinndetaljer. Och kanske dekaler som ger det rätta bomberstuket.

Kommentarer

#1
Bengt Ason Holm
2011-03-04 11:33

Helt rätt. Som en English Breakfast. Det behövs inte mer. Harleymotor? Ja, men det hade ju varit värre med en Kawasaki...

#2
Bilofil
2011-03-04 15:41

Muterad motorcykel eller antibil? Hur som helst ett coolt alternativ till överdatoriserade fordon som BMWs conceptroadster.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.