Bild
Nästa artikel

Munsbit!

Nyheter

Seat Ibiza kommer nu i två versioner för den som vill åka litet men snabbt. Cupra är ett bekant GTI-namn i familjen, Bocanegra ett nygammalt med rötter i 1970-talet. Båda erbjuder 180 hk, kompressor och turbo.

Bygglådesystemet inom VW-koncernen gör modeller som Seat Ibiza Cupra och Bocanegra helt logiska, men i stället för 170 hk i den starkaste versionen av VW Golf GT med kompressor och turbo ur en 1,4-litersfyra som kom härom året pressar Seat ut ytterligare tio: 180 hk.

Det ger rejält fart på modellerna, som tacksamt nog redan i standardutförande förses med den sjuväxlade dubbelkopplingslådan DSG. Ändå är det som om någon sista krydda i anrättningen inte kastats i; visst går det undan och låter rätt skönt ur det breda avgasröret mitt i bakre stötfångaren, men särskilt intensiv är ändå inte körupplevelsen, Snarare trygg och lätt (Ibiza och nya Polo delar samma grundkomponenter i chassit).

Bocanegraversionen har väldigt mycket svart plast i fronten, annorlunda dekor i inredningen och ska enligt uppgift bara byggas i 1 000 exemplar per år. Namnet kommer dels från en spansk efterrättskaka, dels från en tuff sportkupé Seat byggde i början av 1970-talet, före VW-tiden. Boca negra är spanska för "svart mun".

Pris från ca 210 000 kronor i höst. Fullständig rapport kommer i Automobil 8.09.
Taggar: Nyheter
Munsbit!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.